Semasa artikel ini ditulis, saya sedang menantikan kehadiran sahabat yang sama-sama belajar di UIA. Atau lebih tepat teman seperjuangan PKPIM, selain sama kursus pengajian, IRK. -Mohd Razif Arshad.

Ruang tamu.

Inilah kali pertama beliau dan isterinya datang ke rumah walaupun kami sama-sama bermukim di tempat yang sama, iaitu di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras. Cuma kunjungan mereka kali ini adalah untuk melihat keadaan rumah saya, sebelum membuat keputusan untuk membeli. Kisah tentang rumah saya ini, boleh baca blog isteri saya, klik blog isteriku.

Ruang tamu lagi.

Ya saya memang merancang untuk menjual rumah yang saya mula duduki sejak tahun 2007 ini. Secara spesifiknya, rumah saya yang berbentuk apartmen duplex (2 tingkat) dinamakan D' Puncak Suasana. Lokasinya berhadapan dengan masjid dan sekolah rendah. Manakala restoran McDonalds, pasar raya Carrefour dan Jusco pula kira-kira 5 minit. Ke Putrajaya pula kira-kira 20 minit tanpa tol, ke KL pula lebih kurang setengah jam (anggaran paling lambat).

Bilik ketiga yang juga bilik belajar saya.

Rumah pula seluas 1,036 kaki persegi, 3 bilik, dan 2 bilik air. Untuk kereta pula, satu parkir berbumbung disediakan. Kereta kedua boleh diletakkan di dalam kawasan apartmen, cuma tidaklah berbumbung.

Oleh kerana mahu dijual, rumah ini saya tawarkan dengan partly furnished; kitchen cabinet berserta stove dan hud, wardrobe IKEA di dua bilik, plaster ceiling berukir berserta candelier, aircond, water heater di bilik air utama, dan rak kasut IKEA.

Dapur yang lengkap kitchen cabinet, stove dan hud.

Tenure rumah ini adalah freehold, dan title pula adalah strata. Fasiliti yang disediakan pula adalah kawasan permainan kanak-kanak, gelanggang badminton dan takraw, kolam renang dan 24 jam kawalan keselamatan.

Peta lokasi D' Puncak Suasana, Bandar Tun Hussein Onn, Cheras.

Mahu berjoging atau bermain layang-layang? Ada tasik buatan yang tidak jauh dari situ. Boleh minum di Bangi Kopitiam selepas penat berjoging! :) Sengaja promosikan restoran itu kerana pemiliknya adalah alumni UIA.

Pandangan dari hadapan. Pondok security.

Setelah berfikir lama-lama, saya mahu menjual rumah ini dengan harga RM175,000. Sebab saya menjual rumah ini adalah kerana telah membeli rumah di Seksyen 23, Shah Alam. Saya memilih untuk tinggal di Shah Alam kerana berdekatan dengan rumah mentua di Subang Jaya. Pak mentua saya yang baru lepas menjalani pembedahan bypass perlu selalu dipantau.

Rumah abang sulung saya pula di Seksyen 7, Shah Alam. Mudahlah emak dan abah untuk datang ke rumah saya kalau melawat anak-anak yang mencari rezeki di ibu kota ini - walaupun kawan opis kata, "Jauhlah Shah Alam tu!"

Pintu masuk dan keluar.

Kalau berminat, jangan segan-segan hubungi saya! E-melkan sahaja di anuarmanshor@gmail.com. Jangan lupa berikan nombor telefon untuk saya hubungi ya!

6 komen:

Nurul Nadiah berkata...

Salam, saya berminat. Masih ada lagi? mcmana nak hubungi encik? Saya ada tinggalkan hp number di e-mel

terima kasih

Chinta berkata...

masih ada ke rumah ni? saya berminat untuk membeli.

Unknown berkata...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

www.77yum.com berkata...

動畫卡通中文字幕
動畫卡通中文字幕
免費色情視訊
動畫卡通中文字幕
免費成人聊天妹視訊
成人聊天影音
免費a片卡通觀看
情色影音美女
無碼h動漫

線上免費試看短片a片 berkata...

無碼a動漫
無碼a動漫
無碼a動漫
免費做愛聊天室
正妹美腿成人網站
無碼a動漫
免費av成人卡通
免費成人視訊秀
成人18h漫卡通

線上免費看a片 berkata...

情色視訊
無碼卡通光碟
成人中文a漫卡通
做愛裸聊聊天室
無碼卡通光碟
無碼卡通光碟
情色視訊聊天
偷拍成人網站
免費金瓶梅視訊聊天