Semasa artikel ini ditulis, saya sedang menantikan kehadiran sahabat yang sama-sama belajar di UIA. Atau lebih tepat teman seperjuangan PKPIM, selain sama kursus pengajian, IRK. -Mohd Razif Arshad.

Ruang tamu.

Inilah kali pertama beliau dan isterinya datang ke rumah walaupun kami sama-sama bermukim di tempat yang sama, iaitu di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras. Cuma kunjungan mereka kali ini adalah untuk melihat keadaan rumah saya, sebelum membuat keputusan untuk membeli. Kisah tentang rumah saya ini, boleh baca blog isteri saya, klik blog isteriku.

Ruang tamu lagi.

Ya saya memang merancang untuk menjual rumah yang saya mula duduki sejak tahun 2007 ini. Secara spesifiknya, rumah saya yang berbentuk apartmen duplex (2 tingkat) dinamakan D' Puncak Suasana. Lokasinya berhadapan dengan masjid dan sekolah rendah. Manakala restoran McDonalds, pasar raya Carrefour dan Jusco pula kira-kira 5 minit. Ke Putrajaya pula kira-kira 20 minit tanpa tol, ke KL pula lebih kurang setengah jam (anggaran paling lambat).

Bilik ketiga yang juga bilik belajar saya.

Rumah pula seluas 1,036 kaki persegi, 3 bilik, dan 2 bilik air. Untuk kereta pula, satu parkir berbumbung disediakan. Kereta kedua boleh diletakkan di dalam kawasan apartmen, cuma tidaklah berbumbung.

Oleh kerana mahu dijual, rumah ini saya tawarkan dengan partly furnished; kitchen cabinet berserta stove dan hud, wardrobe IKEA di dua bilik, plaster ceiling berukir berserta candelier, aircond, water heater di bilik air utama, dan rak kasut IKEA.

Dapur yang lengkap kitchen cabinet, stove dan hud.

Tenure rumah ini adalah freehold, dan title pula adalah strata. Fasiliti yang disediakan pula adalah kawasan permainan kanak-kanak, gelanggang badminton dan takraw, kolam renang dan 24 jam kawalan keselamatan.

Peta lokasi D' Puncak Suasana, Bandar Tun Hussein Onn, Cheras.

Mahu berjoging atau bermain layang-layang? Ada tasik buatan yang tidak jauh dari situ. Boleh minum di Bangi Kopitiam selepas penat berjoging! :) Sengaja promosikan restoran itu kerana pemiliknya adalah alumni UIA.

Pandangan dari hadapan. Pondok security.

Setelah berfikir lama-lama, saya mahu menjual rumah ini dengan harga RM175,000. Sebab saya menjual rumah ini adalah kerana telah membeli rumah di Seksyen 23, Shah Alam. Saya memilih untuk tinggal di Shah Alam kerana berdekatan dengan rumah mentua di Subang Jaya. Pak mentua saya yang baru lepas menjalani pembedahan bypass perlu selalu dipantau.

Rumah abang sulung saya pula di Seksyen 7, Shah Alam. Mudahlah emak dan abah untuk datang ke rumah saya kalau melawat anak-anak yang mencari rezeki di ibu kota ini - walaupun kawan opis kata, "Jauhlah Shah Alam tu!"

Pintu masuk dan keluar.

Kalau berminat, jangan segan-segan hubungi saya! E-melkan sahaja di anuarmanshor@gmail.com. Jangan lupa berikan nombor telefon untuk saya hubungi ya!

2 komen:

Nurul Nadiah berkata...

Salam, saya berminat. Masih ada lagi? mcmana nak hubungi encik? Saya ada tinggalkan hp number di e-mel

terima kasih

Chinta berkata...

masih ada ke rumah ni? saya berminat untuk membeli.