Berwarna hijau, majalah Dewan Kosmik keluaran November 2008. Manakala berwarna biru, majalah Fortune keluaran 3 November 2008.

Adakah keadaan ini berlaku secara kebetulan ataupun idea pereka bentuk Dewan Kosmik sudah setaraf dengan pereka bentuk antarabangsa?

11 komen:

cikgu jane berkata...

salam........
ini sudah bagus!

ZulDeanz berkata...

Taniah saudara Bustamam!!... taniah juga pada editornya...

.: mama cute :. berkata...

dasaatt.. ni namanya fikiran secara glokal.. hehehe.. btoi tak tuan anuar.. (asik nak tpanggil tuan mansor aje.. apsal ntah.. huhu)

Anuar Manshor berkata...

Cikgu Jane,
Belum bagus lagi selagi tidak terjual 100 000 nashkhah.

Tuan Zuldean,
Busman (bak kata editor Dewan Budaya) hebat!

Puan Mamida,
Glokal belum ada dalam Kamus Dewan lagi. Rasanya ada masuk juga nanti.
Abah saya glamor!

.: mama cute :. berkata...

glokal tak masuk kamus lagi?!!.. br ni skolah saya beli edisi kamus dewan terbaru.. tp tak sempat browse through lagi.. hehe..

nadmin berkata...

wah...hebat muka depan majalah ni..

Anuar Manshor berkata...

Puan Mamida,
Saya pun masih guna Kamus Dewan lama lagi, tetapi kerap menggunakan Bar Gelintar Dewan Eja Pro (promosi! hehe).

Tuan Nadmin,
Kau pergi kursus enam bulan ya? Yang boleh tidak pergi PTK ya? Ini tidak adil! (Kata Fadhilah lah)hehe

hans berkata...

salam
saudara ketua editor majalah kosmik?
wah,baru tahu...
boleh tak saya nak tahu satu benda?
dewan kosmik nih ada guna freelancer tak?
kalau nak guna untuk artikel ttg apa?
saya tanya sebab berminat jugalah..
belajar pun bidang lebih kurang saudara juga...

Anuar Manshor berkata...

Tuan Hans,
Maaflah kerana Dewan Kosmik tidak memerlukan freelancer, tetapi amat mengalu-alukan penulis menghantar karya kepada kami.

myadlan berkata...

haha.. memang la dewan kosmik da setaraf.. yang penting pertingkatkan kualiti isi. betul tak.. rupa tak penting. isi yg penting!

Anuar Manshor berkata...

Tuan Adlan,
Itu mungkin pendapat orang dahulu, "Jangan menilai buku pada kulitnya." Namun kini kulit hadapan memainkan peranan penting juga. Seiring dengan kualiti isi dalam.